SPANPLAFONDS & AKOESTIEK

Algemene eigenschappen van het Barrisol® en Artolis® spansysteem:
Snelle plaatsing
Alle verlichting en technieken zijn vlot en mooi integreerbaar
Snelle en stofvrije plaatsing
Niet ontvlambaar (M1, Bs1-d0, Bs2-d0)
A+ gezondheidslabel
Vochtresistent en schokvast
Akoestische voordelen
10 jaar garantie

Specifieke eigenschappen van het Barrisol®-spansysteem:
Cradle to cradle-principe
Oneindig hermonteerbaar
Hoogwaardige kunststoffolie
Eenvoudig onderhoud dankzij afwasbaarheid
Akoestisch zeer performant

Specifieke eigenschappen van het Artolis®-spansysteem:
Wordt ter plaatse op maat gesneden
Geweven of gebreide canvas met topcoating
Akoestisch performant
Beperkt afwasbaar
Beperkte ecologische voetafdruk
Verkrijgbaar in talloze kleuren

Het aanbod van Barrisol® en Artolis® blijft niet beperkt tot het klassieke spanplafond.
Een overzicht:

Akoestische spanplafonds –en wanden
De akoestiek van de ruimte wordt aanzienlijk verbeterd bij een kunststoffolie met nanoperforatie A15 of microacoustic A30 in combinatie met een luchtlaag. Akoestische absorptie kan ook verhoogd worden met een geweven canvas, zeker in combinatie met akoestisch materiaal achter het doek.

Lichtplafonds en lichtstructuren
Onze lichttoepassingen zijn uniek in hun soort. Dankzij de oneindige combinatiemogelijkheden met led-technologie kan een custom-made lichtstructuur gerealiseerd worden: integratie van domotica, aanpasbaarheid van de kleurtemperatuur, het type aansturing, enzovoort.

Organic 3D Design Concept
Jarenlange innovatie heeft het mogelijk gemaakt om geometrische en organische vormen te creëren en realiseren. We kunnen inspelen op alle ontwerpen en volumes. Onze specialisten zorgen voor een integrale technische begeleiding en vlotte uitvoering van de productie & realisatie.

Decoratieve spanwanden en spanplafonds
Spanplafonds en -wanden zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren. Maar de creatieve mogelijkheden gaan veel verder dan een kleur. Dankzij digitaal printen kunnen wanden en plafonds gecustomized worden met foto’s, teksten, kunst, tekeningen, 2D-beelden, grafische ontwerpen, enzovoort. Door een lichtbron te plaatsen achter de folie, wordt het effect vaak nog aantrekkelijker.

Dankzij onze nauwe samenwerking met Barrisol® en Artolis® hebben we toegang tot alle afbeeldingen, prints, kunstbeelden en decoratieve prints van het Museum van textielbedrukking (MISE) en alle Franse musea zoals het Louvres, Orsay, Versailles, …

Layerwanden
De combinatie van het Barrisol®-systeem met het Artolis®-systeem maken het mogelijk om een dieptezicht te creëren op uw wand. Slimme fotografie en techniek leveren de illusie dat je door de wand kunt lopen.

Smartceilings: all-in-one ceilings
Lighting + Heating + Cooling + Sound + Acoustic

Het intelligent plafond integreert op een geraffineerde manier meerdere technieken, zonder in te boeten op het uitzicht van het plafond. Smartceilings halen een hoge score op gebied van energiezuinigheid, lichtperformantie, milieuvriendelijkheid en brandnormeringen.
Boven het klimaatplafond wordt een kring van leidingen geplaatst zonder onderbreking, vergelijkbaar met de principes van vloerverwarming. Aangezien de warmte- of koudestraling rechtstreeks is (spanplafond heeft geen thermische inertie), reageert het systeem sneller dan vloerverwarming. De comforttemperatuur ligt dan ook zeer dicht bij de luchttemperatuur en de temperatuur voelt zeer aangenaam aan in de nek en op de schouders.

Hebt u interesse in meer technische info?
Maak hier een afspraak.